Uređuje se dječje igralište u Suhoj Kataleni


Utorak, 24. listopada 2017.

U sklopu projekta Zajedno do zelenog osmijeha započeli su pripremni radovi na uređenju dječjeg igrališta u Suhoj Kataleni. Projekt je sufinanciran sredstvima INA-e Industrije nafte d.d. i Grada Đurđevca, a prijavitelj ovog hvalevrijednog projekta je Udruga žena Suha Katalena.

Osim uređenja dječjeg igrališta u Suhoj Kataleni u blizini Društvenog doma projektom se planira se urediti i okoliš oko igrališta. Mještani su poravnali teren, posijali travu te pripremili teren za sadnju ukrasnog bilja i cvijeća iz đurđevačkog rasadnika.

Ukupna vrijednost projekta je 22.000,00 kuna, a svi radovi trebali bi završiti krajem prosinca.

Na igralištu se planira i postavljanje tri dodatne sprave na dječjem igralištu čime će se najmlađim mještanima Suhe Katalene omogućiti da od najranije dobi razvijaju svoje motoričke sposobnosti, socijalne vještine te da se odgovorno ponašaju prema prirodi i okolišu.

Igralište će od sada biti središte mjesta na kojem će se okupljati djeca kako bi se družila i zajedno igrala, a mi mještani ćemo se pobrinuti da im igralište uredimo i uljepšamo raznobojnim cvijećem- rekla je predsjednica udruge Gabriela Kralj Bartovčak.