Uređuju se sprave i okoliš na trim stazi u Park šumi Borik: očekuju se i rezultati natječaja za poučne staze


Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Nakon što je u Park šumi Borik očišćen i saniran prostor oko bivše streljane u tijeku je i obnova sprava na trim stazi, ali i velika akcija čišćenja trim-staze Borik duge oko 5 km.

Radnici na javnim radovima trenutno rade na čišćenju šireg okoliša oko trim staze. Cilj je ukloniti opasnosti koje mogu dovesti do pada i povrjeđivanja sportaša i rekreativaca koji koriste stazu, a uređenjem šireg područja dobiven je i prostor za izletnički boravak u prirodi.

Trim staza se još više koristi od kada su uređene drvene šetnice koje prostor Hrvatske Sahare, etno sela i utvrde Stari grad povezuju s Park šumom Borik.

Grad Đurđevac je nakon škole u prirodi i hostela prijavio je još jedan projekt vezan uz Park šumu Borik, te nastavlja raditi na promociji i dodavanju sportskih i turističkih sadržaja.

-Ovo čišćenje je samo nastavak našeg truda i zalaganja da očuvamo borovu šumu. Trenutno čekamo i rezultate natječaja na koji smo prijavili projekt vrijedan 100.000 eura, a njime će se uredit postojeće postaje trim staze, gdje će se obnoviti i zamijeniti stare i dotrajale sprave za vježbanje. Osim toga, duž trim staze uspostavit će se poučna staza koja će pratiti 20 postaja trim staze, a predviđeno je postavljanje 18 postaja poučne staze- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.