Uskoro će 1.200 sadnica lavande iz rasadnika uljepšavati ulaz u Đurđevac


Utorak, 11. srpnja 2017.

U tijeku su radovi na uređenju javne površine između državne ceste D2 i željezničke pruge odnosno površine između nadvožnjaka i zapadnog ulaza u Đurđevac. Uređuje se zeleni pojas, a trenutno se skida humus, dovozi i poravnava zemlja nakon čega će se na tom prostoru posaditi 1.200 sadnica lavande koje su uzgojene u đurđevačkom rasadniku.

Osim što je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i mirisu, bitno će doprinijeti bioraznolikosti, te će značajno uljepšati ulaz u grad i ostaviti će dojam lijepo uređenog mjesta na sve prolaznike i goste koji posjete grad Đurđevac.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je istaknuo kako se radi o mlađim sadnicama koje tek trebaju procvjetati. Želja nam je posaditi veliku količinu lavande na ulazu u grad, jer ga želimo uljepšati. Lavanda već uljepšava centar našega grada gdje se pokazala zahvalnom, te je otporna na sve vremenske uvjete. Oko nje ne raste trava i ne iziskuje posebno održavanje – rekao je gradonačelnik i istaknuo kako se iz gradskog rasadnika uređuje cijeli grad te se u njemu uzgajaju različite vrste bilja.