Uskoro kreću radovi: Đurđevac i prigradska naselja dobit će novu modernu javnu rasvjetu


Četvrtak, 30. siječnja 2020.

Grad Đurđevac izradio je projekt rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete kojim će se zamijeniti sva postojeća rasvjetna tijela sa modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede i poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Nakon provedenog postupka javne nabave gradonačelnik Hrvoje Janči potpisao je ugovor s izvođačem radova, a ovaj je tjedan odrađeno i uvođenje u posao, stoga se očekuje početak radova na novom sustavu rasvjete početkom veljače. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 3 mil. kuna.

-Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela planira i nadopuniti mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50% godišnje smanjit će se i tzv. svjetlosno zagađenje. Na ovaj način ova investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Zahvalni smo na ovako lijepom vremenu, za koje se nadam da će nas pratiti i dalje kako bi radovi bili izvedeni u roku, a Đurđevac imao novu rasvjetu do Đurđeva - rekao je gradonačelnik.