Adventski sajam i još jedno uprizorenje živih jaslica privikli brojene posjetitelje podno utvrde Stari grad


Subota, 28. prosinca 2019.

U jedinstvenom ambijentu uz utvrdu Stari grad još su jednom uprizorene Žive jaslice koje su u ovo blagdansko vrijeme privukle brojne posjetitelje.

Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac.

Mališani su najviše uživali gledati domaće životinje smještene uz štalicu, a u dvorištu Adventskog sela održan je i prigodni Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i fritulama te se okušati na klizaljkama, a nakon uprizorenja živih jaslica, Đurđevčani su uživali i u koncertu Marka Osmanovića i Dinka Likara.

Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti 6. siječnja, na dan Sveta tri kralja ispred utvrde Stari grad s početkom u 19,00 sati.