Uvedena tražilica grobnih mjesta koja olakšava snalaženje po groblju


Petak, 22. rujna 2017.

S obzirom da na naša groblja dolazi mnogo posjetitelja izvan radnog vremena kada nije moguće u Upravi groblja provjeriti lokaciju grobnog mjesta po imenu ukopanih osoba, Komunalne usluge Đurđevac d.o.o. su uvele internet aplikaciju za pretraživanje i pregled grobnih mjesta kojoj možete pristupiti putem linka u nastavku: https://komunalneusluge.hr/trazilica-pokojnika

Točnu lokaciju pojedinog grobnog mjesta možete doznati putem računala ili pametnog telefona. Na tražilicu upišete ime i prezime pokojnika, nakon čega će na karti groblja biti vidljiva točna lokacija i fotografija posljednjeg počivališta (za sada samo na Gradskom groblju Đurđevac).

Uprava groblja prikuplja i održava evidenciju o pokojnicima, a kako su se podaci prikupljali kroz niz godina, postoji mogućnost pogrešaka. Sve uočene netočne podatke možete prijaviti upravi groblja.

Aplikacija je napravljena kako bi se za nadolazeći blagdan Svih svetih olakšalo snalaženje na grobljima prije svega onima koji nisu iz Đurđevca, ali i ostalima tako da uz što manje traženja dođu do traženog groba, a aplikacija će sigurno zainteresirati i građane koji će moći pronaći grobove svojih zaboravljenih predaka- rekla je Ivana Martinčić iz Komunalnih usluga.