Uvodi se produženi boravak u školu


Utorak, 20. prosinca 2016.

Gradsko vijeće je donijelo odluku o uvođenju programa produženog boravka u Osnovnu školu Grgura Karlovčana koji podrazumijeva boravak djece u školi nakon nastave.

Produženi boravak će dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade te nemaju mogućnosti koristiti baka servis, a na ovaj način dijete će nakon škole dobiti dva zdrava obroka, napisati zadaću i igrati se s vršnjacima. Ovaj pilot projekt trajat će šest mjeseci, a krenuti će početkom drugog polugodišta. Očekuje se da će broj upisane djece rasti, jer su takva iskustva i u ostalim manjim gradovima gdje je broj djece dodatno porastao nakon uvođenja produženog boravka- rekao je gradonačelnik.

Grad će osigurati sredstva za dva zdrava obroka dok će se plaća za zaposlenu osobu osigurati iz prikupljenih sredstava od roditelja, a eventualnu razliku između prikupljenih sredstava i iznosa plaće osigurati će Grad.

Cijena produženog boravka za jedno dijete iznosi 50o kn, odnosno 400 kn po djetetu kada je upisano dvoje djece iste obitelji, odnosno 300 kn po djetetu kada je upisano troje ili više djece iz iste obitelji.