Uz pjesmu naš je Maslačak šarenih boja, svečano otvoren novouređen prostor vrtića


Petak, 12. siječnja 2018.

Veselom dječjom pjesmom, igrom u novim prostorijama i rezanjem vrpce danas je otvoren novoobnovljen vrtić Maslačak

Tako je nešto više od 240 vrtićaraca od danas krenulo u vrtić koji je od kolovoza prošao temeljitu promjenu i osvježavanje.

– U posljednjih pola godine uložili smo više od tri milijuna kuna od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo ovaj projekt sa 750 tisuća kuna. Na početku je investicija obuhvaćala novu kotlovnicu, podno grijanje i kompletnu obnovu kupaonica i sanitarnih čvorova. No, tijekom toga smo se odlučili na dodatne radove na izmjeni instalacija, vanjske i unutarnje stolarije i možemo sada reći da vrtić ima potpuno nove materijalne uvjete. To će djeci omogućiti da imaju sve što trebaju, a to je topao i siguran prostor za boravak – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je da, iako je jedini, Maslačak pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta.

Mi želimo podići materijalne uvjete ne samo u vrtiću već i u našim školama, uskoro ćemo raspisati nabave za energetsku obnovu dviju zgrada Osnovne škole Grgura Karlovčana, te nadogradnju prostora osnovne škole i tim projektima kompletno ćemo riješiti pitanje školskog obrazovanja. Za kraj svim zaposlenicima i djeci vrtića Maslačak želim ugodan boravak, možemo reći u staroj zgradi, ali novim prostorima- rekao je gradonačelnik.

– Sve je sad puno bolje, primjerice, tu je podno grijanje tako da djeca više ne moraju paziti na radijatore, tu su nove kupaonice i nove sobe s namještajem, sve je odlično – zadovoljna je ravnateljica vrtića Martina Repić. Istaknula je i  kako je obnova bila duga, ali efikasna. Dobili smo moderniji vrtić, zgrada je sada u potpunosti prilagođena potrebama naših najmlađih polaznika. Novi prostor će doprinijeti i kvalitetnijem radu s djecom- rekla je ravnateljica.

Svim klincima i klincezama želim puno igre i sretnih trenutaka u obnovljenim prostorima vrtićkih grupa. Neki gradovi teže pametnim ulicama, neki nabavi što više pametnih klupa, a mi želimo imati jako puno pametne djece. Sada imamo sve materijalne uvjete zadovoljene, a kako bi nam djeca uspješna u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi.  Naše tete su te koje će u ovom novom prostoru kroz svoj rad i kreativnost odgajati ove mlade ljude koje će jednog dana stvarati nova radna mjesta i ostajati u ovom kraju, u našoj lijepoj Podravini- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Na pitanje kako se osjećaju sad kadu se vratili u vrtić, djeca su jednoglasno potvrdila da su uzbuđena zbog povratka u svoje vrtićke prostorije koje su opremljene novim namještajem i igračkama.

Zbog radova na zgradi vrtića vrtićarci su bili smješteni u zgradi osnovne škole, a njihov povratak u Maslačak najviše odgovara školarcima jer će se početkom novog polugodišta ponovno vratiti u svoje razrede.