Vanjske konture Poduzetničkog inkubatora gotove: gradonačelnik Janči obišao radove


Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Proši tjedan završeni su radovi na izradi i na postavi oplate armature te je završena stropna ploča drugog kata Poduzetničkog inkubatora. Ovaj tjedan je izvedena oplata i armature armirano betonske nadozida na krovištu objekta te se planira izgraditi kotlovnica na krovu objekta. Paralelno sa izvođenjem radova na krovištu izvode se instalaterski radovi u prizemlju zgrade.

Prvi radni dan ovoga tjedna gradonačelnik Hrvoje Janči, direktor Bistre, Krešimir Habijanec i voditelj projekta Ivan Juričić iskoristili su kako bi zajedno obišli radove na zgradi.

U Poduzetničkom inkubatoru će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

-Iznimno sam zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani, a mislim da su i građani zadovoljni te se svaki tjedan iznenade napretkom radova. Predviđeno je preko 10 milijuna kuna za infrastrukturu, to će dodatno pokrenuti pozitivan trend koji se osjeti u gospodarstvu u Đurđevcu. Poduzetnici će si ovako sami stvarati nova radna mjesta te samim time bolje uvjete u gradu. Želja nam je da ovaj projekat potpomogne osnivanju novih poduzeća u našemu gradu. Vanjske konture zgrade su gotove i možemo si već sada predočiti kako će zgrada izgledati. Mislim da se svi slažu da će ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

-Zgrada ima futuristički dizajn, visoka je oko 12 metara, radi se o prizemlju i dvije etaže. Na površini od 750 četvornih metara predviđeno je 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika. Zaista imamo dobru dinamikom radova i iznimno smo zadovoljni napretkom, radimo svaku subotu te vjerujem da ćemo završiti zgradu u roku– rekao je Krešimir Habijanec, direktor Bistre.

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019.kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.