Vatrogasci će dobiti potpuno nove opremljene prostore


Srijeda, 1. kolovoza 2018.

I dalje traju radovi na uređenju drugoga kata zgrade Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje.

Trenutno traju radovi na prvoj fazi unutarnjeg uređenja budućih prostora vatrogasaca, a do završetka radova i policija i vatrogasci nastavit će koristiti postojeće zajedničke prostorije u prizemlju i na prvom katu.

Radove na prvom katu zajedno su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, zapovjednik JVP-a Matija Markešić, zamjenik zapovjednika JVP-a Alen Škudar, predsjednik DVD-a Đurđevac Ivan Hadžija, predsjednik Vatrogasne zajednice Đurđevac Željko Turbelija, te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalnu djelatnost Grada Đurđevca Dejan Đud.

Trenutno su u tijeku radovi koji se odnose na izvedbu električnih instalacija, instalacija vodovoda, odvodnje i centralnog grijanja. Postavljene su obloge zidova od knauf ploča, te se u nastavku radova planira izvedba glazure, ugradnja krovnih prozora i unutarnje stolarije. Prva faza radova trebala bi završiti do početka rujna.

Duga faza radova obuhvatit će završne radove kao što je bojanje zidova, postava radijatora i rasvjetnih tijela, keramičarske radove, postavu podnih obloga, te će se nabaviti potreban namještaj i oprema. Ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.

- Jako sam zadovoljan s dinamikom izvođenja radova i veselim se idućoj skupštini DVD-a koja će se vjerujem održati u novom prostoru- rekao je predsjednik DVD-a Đurđevac Ivan Hadžija, a s njim se složio i predsjednik VZG-a Đurđevac Željko Turbelija.

- Najveći prioritet je da se što prije uredi drugi kat kako bi svi zajedno mogli useliti u nove prostorije. Radovi su u tijeku i prate dogovorene rokove. Zadovoljan sam izgledom novih prostorija, te suradnjom s Gradom na ovom projektu- istaknuo je zapovjednik Markešić.

- Ponosimo se što je naša policija i vatrogasci dijele istu zgradu, što je vjerojatno prvi slučaj u Hrvatskoj. Ovim potezom dobili smo bolju operativnu spremnost, te sad informacije dolaze na isto mjesto što omogućava brže intervencije. Od preseljenja policije vatrogascima je smanjen prostor za obavljanje djelatnosti, a ovim projektom dobit će potpuno nove i moderno opremljene prostorije, što će osloboditi i više prostora u prizemlju i prvom katu za potrebe policije. Prema obećanju radovi idu svojim tempom i vjerujem da će novi prostor odgovarati željama i potrebama djelatnika JVP-a, našim puhačima, Vatrogasnoj zajednici i DVD-u Đurđevac- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.