Vatrogasci i policajci dijelit će zgradu JVP-a što će omogućiti bolje operativno djelovanje


Srijeda, 28. ožujka 2018.

Vijećnici su jučer na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno podržali Sporazum o zajedničkom korištenju poslovnih zgrada između Grada i Ministarstva unutarnjih poslova.

U tijeku je preseljenje policije iz zgrade u centru grada u prostore Javne vatrogasne postrojbe na kraju grada. Ministarstvo je iskazalo interes za preseljenje, a njima se na taj način osigurava kvalitetan prostor za rad i pristup na državnu cestu D2. Zgrada JVP-a svojom veličinom odgovara potrebama i vatrogasaca i policajaca, a nakon njihovog preseljenja planira se urediti zgrada policije, te se u nju planiraju preseliti gradske službe i ostale službe kako bi naši građani na jednom mjestu mogli obavljati sve na jednom mjesto, od plaćanja komunalne naknade do podizanja osobne iskaznice- uvodno je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči.

Trenutno traju radovi na unutarnjem uređenju budućih prostora policije, a većina stvari je već preseljena iz centra u naše prostore. Ovo je vjerojatno prvi takav slučaj u Hrvatskoj da policija i vatrogasci dijele istu zgradu, što je zapravo normalna praksa u Europi i svijetu. U zgradi će biti možda najviše dvadesetak ljudi u istoj smjeni. Vatrogasci i policajci u većini hitnih slučajeva zajedno sudjeluju u intervencijama, a ovim potezom dobit ćemo i bolju operativnu spremnost, a informacije će dolaziti na isto mjesto što će nam omogućiti da brže interveniramo. Uskoro će započeti i radovi na uređenju drugoga kata zgrade JVP-a gdje su planirani prostori za djelatnike JVP-a, glazbene prostorije za naše puhače, prostorije Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca, te prostorije DVD-a Đurđevac- rekao je v.d. zapovjednik JVP-a Matija Mrkešić.

– Do kraja drugog tjedna imat ćemo gotov projekt grijanja i instalacija, što je glavni preduvjet da krenemo s gradnjom. Što se tiče zgrade policije, ona se intenzivno priprema za prijavu na energetsku obnovu, projektanti su već obišli zgradu i poznato je kada će biti natječaj. Isto tako ćemo urediti i unutrašnjost te bismo vrlo skoro mogli imati riješeno i pitanje te zgrade – najavio je gradonačelnik.

To je i dio pilot projekta u kojemu sudjeluje i Đurđevac, a tiče se ekonomičnog korištenja javnih zgrada, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Svi radovi završit će 29. ožujka, a već se 3. travnja očekuje svečano otvorenje novouređenih prostorija policije i dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.