Vatrogasci u prošloj godini odradili 197 intervencija


Četvrtak, 17. svibnja 2018.

Vijećnici su na sjednici jednoglasno prihvatili i izvješće Javne vatrogasne postrojbe koje je prezentirao zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić.

- JVP djeluje na području Grada Đurđevca i susjednih sedam općina. JVP je tokom 2017. godine imao 55 zaposlena radnika od čega 52 profesionalna vatrogasca, a odradili su 197 što požarnih, tehničkih i prometnih intervencija, te komunalnih intervencija. Naši vatrogasci su preko ljeta bili i na dislokaciji u bazi Divulje kod Splita, te su sudjelovali u čak 50 intervencija. Bitno je napomenuti da u navedenim intervencijama nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, a materijalna šteta na opremi i vozilima je bila mala- rekao je Markešić.

Konstantno se radi na uređenju i održavanju zgrade i okoliša kao i na ispravnosti svih 13 vatrogasnih vozila, te ostaloj opremljenosti postrojbe suvremenom vatrogasnom opremom koja zahvaljujući upravo sredstvima koja JVP ostvaruje od dodatnih djelatnosti na iznadprosječnoj razini.

-Treba istaknuti kako je upravo u 2017. godini započeo projekt preseljenja policijske postaje u zajedničku zgradu s JVP-om na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća i saborskog zastupnika Željka Lackovića, koji je prošli mjesec uspješno proveden. To je jedinstvena suradnja u Hrvatskoj, kao što smo već rekli, a sve s ciljem da se poveća efikasnost te da se građanima pruži mogućnost lakšeg obavljanja poslova. Naglasio bi i odličnu komunikaciju sa Gradom koji preko Upravnog vijeća JVP-a prati i podržava naše prijedloge, te donosi odluke koje pridonose boljem i modernijem funkcioniranju postrojbe- istaknuo je Markešić.