Vatrogasci zadovoljni dinamikom radova: završena prva faza uređenja novih prostorija


Petak, 14. rujna 2018.

I dalje traju radovi na uređenju drugoga kata zgrade Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje.

Trenutno su pri kraju radovi na prvoj fazi unutarnjeg uređenja budućih prostora vatrogasaca. Završeno je postavljanje električnih instalacija, instalacija vodovoda, odvodnje i centralnog grijanja. Postavljene su obloge zidova od knauf ploča, te je pri završetku ugradnja krovnih prozora i unutarnje stolarije.

Do završetka svih radova i policija i vatrogasci nastavit će koristiti postojeće zajedničke prostorije u prizemlju i na prvom katu.

Uskoro kreće i druga faza radova koja će obuhvatit završne radove kao što je bojanje zidova, postava radijatora i rasvjetnih tijela, keramičarske radove, postavu podnih obloga, te će se nabaviti potreban namještaj i oprema. Ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.

- Najveći prioritet je da se što prije uredi drugi kat kako bi svi zajedno mogli useliti u nove prostorije. Radovi su u tijeku i prate dogovorene rokove. Zadovoljan sam izgledom novih prostorija, te suradnjom s Gradom na ovom projektu- istaknuo je zapovjednik Markešić.

- Ponosimo se što je naša policija i vatrogasci dijele istu zgradu, ovim potezom dobili smo bolju operativnu spremnost, te sad informacije dolaze na isto mjesto što omogućava brže intervencije. Od preseljenja policije vatrogascima je smanjen prostor za obavljanje djelatnosti, a ovim projektom dobit će potpuno nove i moderno opremljene prostorije, što će osloboditi i više prostora u prizemlju i prvom katu za potrebe policije. Vjerujem da će novi prostor odgovarati željama i potrebama djelatnika JVP-a, našim puhačima, Vatrogasnoj zajednici i DVD-u Đurđevac- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.