Veliki dan: mladi nogometaši Graničara prvi put u prostorijama novog sportskog kompleksa ŠRC Vlado Leščan Duspe


Četvrtak, 14. veljače 2019.

Mladi nogometaši đurđevačkog Graničara sigurno će pamtit jučerašnji dan.

Naime, održali su prvi trening Škole nogometa grada Đurđevca na otvorenom, a pripreme i presvlačenje za trening obavili su u novim, potpuno opremljenim svlačionicama na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe u Đurđevcu.

Grad Đurđevac službeno je preuzeo ŠRC, a osim oduševljene djece, a sreću nisu krili ni gradonačelnik Hrvoje Janči niti predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Svi zajedno obišli su novi kompleks vrijedan 8, 3 milijuna kuna, a radovi su obuhvatil izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta. Svlačionice su vrhunske s najviše 22 sjedeća mjesta. Svaka od svlačionica ima dodatnu prostoriju za trenere, posebno su izgrađene prostorije za sudačke delegacije, pripremljena je prostorija za teretanu te je napravljena i doping prostorija.

– Kontejneri svlačionice su prošlost, imamo novi objekt, nove svlačionice. Ekskluziva je da od ponedjeljka kreće postavljanje terena i ako će sve ići dobro za 15 dana trenirate na novom terenu. Prednost terena s umjetnom travom je da se igralište može se koristiti po svim vremenskim uvjetima, 24 sata na dan, a to je bitno zbog brojnih nogometnih selekcija i njihovih treninga i utakmica.

Veliko svečano otvorenje predviđamo za dan grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a stotinjak mališana oduševljeno je zapljeskalo.

Mladi nogometaši su zadovoljni svojim novim prostorijama, a to je s novinarima podijelio Luka Horvat i njegova dva prijatelja. – Nove prostorije su super, sve su dobro napravili. Imamo svoje ormare, kvačice, tuševe, sjajno je. Već smo si odabrali svoja mjesta u svlačionicama. Sad budemo bolje igrali dok imamo ovak lijepe uvjete i budemo najjači – rekli su dečki.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Realizacijom ovog projekta Đurđevac je osigurao kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.