Prvi dan za školarce: Grad razveselio učenike poklonima za ljepši osmijeh, a od ove godine kreće se i sa jednosmjenskim radom


Ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Nakon ljetnog odmora za 683 učenika Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, te 15 učenika Područne škole Suha Katalena koja pripada OŠ Kloštar Podravski započela je nova  školska godina.

Danas je bio poseban dan za čak 74 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu. Za učenike prvog razreda priređen je svečani doček i prigodni program dobrodošlice u sportskoj dvorani škole, a koji su pripremili stariji učenici.

Ove godine je upisano 62 učenika u matičnu školu, tri učenika u PŠ Budrovac, dva učenika u PŠ Mičetinac, četiri učenik u PŠ Čepelovac, tri učenika PŠ Sirova Katalena i pet učenika u PŠ Suha Katalena koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.U odjel za učenike s teškoćama upisano je dvoje učenika.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

-Dragi učenici, želimo Vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju te da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Dragi roditelji samo zajedničkim radom, stalnom komunikacijom i pravovremenim akcijama možemo osigurati vašoj djeci, a našim učenicima kvalitetno obrazovanje. Vjerujemo da će naša suradnja imati zajednički cilj, a to je dobrobit Vašeg djeteta- rekao je ravnatelj.

-U školi smo napravili maksimum što se tiče pripreme nastavnog plana i programa, rasporeda sati i organizacije nastavnog rada, te od ove školske godine započinjemo s jednosmjenskom nastavom, a sve zahvaljujući suradnji s Gradom i projektu nadogradnje škole kojim će se dobiti dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Stara njižnica je srušena, a nova će pronaći smještaj u novim nadograđenim prostorima- naglasio je ravnatelj.

- Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa su trenutno u tijeku su radovi na energetskoj obnovi škole i dogradnji škole koji imaju za cilj stvaranje kvalitetnog školskog ozračja u kojem će učenici i učitelji zajedno stvarati nova znanja- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svim prvašićima je poželio mnogo uspjeha u svladavanju školskog gradiva, te im je podijelio raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke  i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube. Već u prvim tjednima škole učenici će sa svojim razrednicima posjetit stomatologa.

- Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Brojne statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Grgura Karlovčana od početka  školske godine kreće sa edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. Želimo biti grad s najljepšim dječjim osmijehom- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na kraju školske godine učenici će dobiti  i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima.

Djelatnici Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac održali su i kratko predavanje za roditelje i učenike prvih razreda o sigurnosti u prometu u sklopu preventivnog programa Sigurno u prometu.