Veliki uspjeh za dvije srednje škole iz Đurđevca: učenici osvojili prvo i treće mjesto na natječaju ‘Budi NEovisan’


Četvrtak, 26. studenoga 2020.
Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije prošle je godine povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti pokrenulo projekt Budi Neovisan  u sklopu kojeg je raspisan i natječaj za izradu  edukativnih filmova iz područja prevencije u kojem su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola na području županije.
Projekt Budi NEovisan bio je još jedan poticaj učenicima i nastavnicima u školama da razgovaraju o problemima mladih te da kreiraju film koji će moći koristiti i u nastavnom procesu. Iako postoje  razlike u sadržaju preventivnih programa zbog različitog uzrasta i specifičnosti pojedine škole, učenici su se u filmovima najčešće fokusirali na društvene mreže, videoigre i prevenciju ovisnosti o alkoholu.
Na natječaj je prijavljeno ukupno 14 osnovnih škola i 4 srednje škole, a u svakoj kategoriji birala su se 3 najbolja uratka. Epidemiološka situacija nije dopustila da se održi festival pobjedničkih filmova, ali to ne umanjuje njihovu vrijednost.
U kategoriji srednjih škola najboljim je ocijenjen film Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac „Ne budi fejk“ koji je dobio maksimalan broj bodova svih članova Povjerenstva, dok je treće mjesto zauzeo film Strukovne škole Đurđevac „Što želiš postati’“ .
-Ovo je zaista veliki uspjeh za naše dvije srednje škole iz Đurđevca, te ovom prilikom čestitam svim nagrađenim učenicima i mentorima na ovim vrhunskim rezultatima i na uključivanju u ovaj projekt- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.