Picokijada top turistička manifestacija: 200.000,00 kuna od Hrvatske turističke zajednice


Četvrtak, 28. lipnja 2018.

I Hrvatska turistička zajednica je prepoznala važnost i značaj Picokijade - top turističke manifestacije Republike Hrvatske koja ove godine slavi jubilarnu 50. obljetnicu, te je odlukom o dodijeli potpora događanjima u 2018. godini Turističkoj zajednici grada Đurđevca dodijelila čak 200.000,00 kn za bogat program ovogodišnje Picokijade.

Picokijada je najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, a ove je godine će po mnogočemu biti rekordna i spektakularna.

S tradicijom u srcu, prožeti ponosom, Đurđevčani su kroz pola stoljeća uspjeli ostvariti izvrstan kulturno-povijesni, folklorni, etnografski, gastronomski, sportski, zabavni te turistički proizvod poznat i izvan granica Lijepe naše, kojemu svake godine svjedoči preko 30.000 posjetitelja.

Na 50 različitih manifestacija sudjelovat će preko 3.ooo sudionika većinom amatera iz Đurđevca, ali i gostiju iz inozemstva koji nam se uvijek rado pridruže.

Đurđevac se uspio probiti u sve medije, a prema svim pokazateljima, ovo će zasigurno biti jedna od najposjećenijih Picokijada. Osim po broju posjetitelja biti će rekordna i po broju sponzora, promidžbi, ali i po potrošnji.

Zbog svog nacionalnog značaja, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske stavilo je ovaj scenski prikaz pod zaštitu i 2007. godine dodijelilo joj trajni status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske. Bogatu kulturno povijesnu baštinu i tradicijske temelje prepoznala je i Europska komisija koja je Đurđevcu pred deset godina dodijelila status Europske destinacije izvrsnosti o čuvanju i njegovanju nematerijalne kulturne baštine.

Program Picokijade možete pronaći u  nastavku teksta:

 

Foto: FKK Picok D. Šostarec