Vesele maškare i ove godine preplavile Trg sv. Jurja


Subota, 2. ožujka 2019.

Unatoč tmurnom vremenu i ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja.

Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do Trga. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Male maškare pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pohvalio kreativne maske u čijoj su izradi sudjelovali brojni roditelji, odgojiteljice, učitelji i razrednici.

-Danas je dan koji neki čekaju cijelu godinu, dan kad svi možemo biti što poželimo od zlikovca do junaka. Stoga vam svima želim dobru zabavu i da nam fašenk ne pokvari kiša- rekao je gradonačelnik.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Kikići sa temom drvo- Šuma blista, šuma pjeva, za najbolju školsku skupinu proglašen je 5.d razred Osnovne škole Grgura Karlovčana koji su na trgu upriličili veliku organiziranu krađu lopova, a koje su ipak na kraju uspješno ulovili tajni agenti. Prvo mjesto za najbolju pojedinačnu masku pripalo je Karlu Burlicu koji je okupljenima prezentirao kako se pili i sječu drva u šumi. Drugo mjesto osvojila je kreativna maska Tee Tončić, a treće mjesto je pripalo Andriji Hrženjaku.

Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete. Svi sudionici fašenka mogli su popiti čaj, te se zasladiti krafnama. U nastavku možete pogledati  cijelu fotogaleriju: