Vidljivi obrisi konačnog izgleda zgrade ŠRC-a


Utorak, 12. rujna 2017.

Na zgradi Športsko-rekreacijskog centra u Đurđevcu u tijeku su radovi na izradi prohodnog poda, postavlja se stolarija te fasada. Nakon postave prohodnog poda krenut će radovi na ugradnji krovišta na tribinama nakon čega će biti vidljivi obrisi konačnog izgleda ŠRC-a.

Vrijednost investicije iznosi 8,3 mil. kuna, a radovi obuhvaćaju izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta, stadionom, a na kraju će se uredit i kompletan okoliš oko ŠRC-a.

Uskoro će biti i raspisana javna nabava za uređenje novog prilaza ŠRC-u koja će obuhvatiti izgradnju spojeva za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, te pripremu terena za parkiralište i cestu.

Trenutno je u tijeku i izrada projektne dokumentacije za postavljanje nove drenaže i travnjaka na glavnom i pomoćnom igralištu. Drenaža je nužna kako bi se riješio i problem odvodnje oborinskih voda jer se većih oborina na terenu zadržava voda.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Realizacijom ovog projekta Đurđevac će imati kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.