Vrtić će uskoro dobiti certifikat tolerantnog vrtića


Srijeda, 8. veljače 2017.

Kako bi djeca odrasla u dobre, tolerantne i kvalitetne ljude, uz roditeljski odgoj neizostavno je i ono što djeca nauče u vrtićima. Vrtić Maslačak upravo zbog toga djecu od najranije dobi uči da prihvaćaju različitosti, upoznaju nove kulture, vjere i narodnosti i nauče mnogo toga korisnog.

Upravo s namjerom da svoje polaznike pouče toleranciji i potaknu ih da nauče nešto novo o svojim vršnjacima iz drugih gradova i država, djelatnici vrtića Maslačak uključili su se u međunarodni projekt Say hello to the world. Cilj projekta je povezivanje vrtića i djece iz dvije države. Vrtićka skupina Patkice tako se u sklopu ovog projekta povezala s djecom iz skupine Sončki iz vrtića u mjestu Kamnik u Sloveniji.

Projekt se provodi na principu pet prstiju, gdje svaki prst označava jednu temu – Palac – ovo sam ja;  Kažiprst – ja i moja obitelj; Srednji prst – ja i moj vrtić; Prstenjak – ja i moj grad; Mali prst – ja i moja država. Svaka tema  se obrađuje kroz mjesec, a nakon odrađene teme, slijedi video javljanje putem Skype-a.

Na kraju svakog javljanja Patkica skupini Sončki, ravnateljica vrtića ispunjava evaluacijski obrazac na službenoj stranici projekta. Po završetku projekta Dječji vrtić Maslačak dobit će međunarodni certifikat Tolerantan vrtić, a voditeljice međunarodno priznanje.

Trajanje ovog projekta predviđeno je do svibnja 2017. godine.