Vrtić Maslačak sudjeluje u brojnim projekatima, a ove će godine brojiti i najveći broj upisane djece


Utorak, 15. svibnja 2018.

Vijećnici su na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno podržali izvješće o radu Dječjeg vrtića Maslačak.

- U 2017. godini dječji vrtić je prošao detaljnu rekonstrukciju, uloženo je više od tri milijuna kuna od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo ovaj projekt sa 750 tisuća kuna. Na početku je investicija obuhvaćala novu kotlovnicu, podno grijanje i kompletnu obnovu kupaonica i sanitarnih čvorova. No, tijekom toga se odlučilo krenuti i u dodatne radove na izmjeni instalacija, vanjske i unutarnje stolarije i mogu reći da vrtić ima jedne od najboljih materijalnih uvjeta. To će djeci omogućiti da imaju sve što trebaju za ugodan boravak u vrtiću. Ono čime smo ponosni je da je u vrtić uvedena i zdrava prehrana - istaknula je v.d. ravnateljica Marija Čupen Tomica.

Ravnateljica je navele i sve projekte koje je vrtić pokrenuo i proveo.

Prošle, ali i ove godine, vrtić je uključen u projekt Eko-vrtića čime se želi  potaknuti djecu da od najranije dobi misle zeleno, da razvijaju ekološku svijest i nauče osnovne pojmove u ekologiji te njezinu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu. 2017. godine, vrtić je stekao naziv Međunarodnog eko vrtića i nositelj je Zelene zastave. Naš dječji vrtić je također član i međunarodne nevladine i neprofitne organizacije – OMEP, koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu, te u suradnji s organizacijom u našem dječjem vrtiću provodimo stručne edukcije za odgojitelje.

Vrtić je po prvi puta sudjelovao i na Regionalnoj smotri projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, gdje se predstavio sa projektom pod nazivom  Pet načina da pomognemo očuvati svijet u kojem živimo, te je izabran za državnu smotru projekata Vlade RH.

U ožujku 2018. godine vrtić je izabran i kao jedan od sudionika projekta Ministarstva kulture – Ruksak pun kulture, te će se kroz trajanje projekta naši polaznici upoznavati s kulturnom baštinom svoga i ostalih krajeva naše domovine.

Prošlog mjeseca Grad Đurđevac je kao osnivač dječjeg vrtića, vrtić prijavio na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a službeni naziv projekta je Maslačak za sve, a ovim projektom planiraju se dodatna zapošljavanja, uvođenje dvosmjenskog rada vrtića i poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtiću.

Trenutno su u tijeku upisi u dječji vrtić za pedagošku godinu 2018/2019. koji traju do zaključno 21.05.2018. godine, a već sada je vidljivo da će broj upisane djece premašiti prošlogodišnju brojku od 250 upisane djece- istaknula je ravnateljica.

- Kontinuirano se ulaže u naše najmlađe stanovnike kroz poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtiću i školi, a ovi odlični rezultati i projekti su samo dokaz tome, stoga čestitam svim zaposlenicima na tome- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković, a pohvalama su se pridružili i ostali vijećnici.