Vrtić Maslačak uvodi dodatne grupe: ove pedagoške godine Đurđevac ima najveći broj upisane djece i to njih 294 u 14 odgojnih skupina


Subota, 1. kolovoza 2020.

U novu pedagošku godinu Dječji vrtić Maslačak kreće s ukupno 294 djece i 14 odgojnih skupina.

-Moram napomenuti da je ovo druga godina za redom da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili i nove odgojne skupine. Prošle godine smo otvorili novu 12. skupinu, a ove godine krećemo čak s 14 skupina zbog čega smo jako ponosni tj. otvaramo dvije nove jasličke skupine. Ove pedagoške godine imali smo veliki interes za upis djece s područja grada, prigradskih naselja i okolnih općina u naš vrtić, što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U upisnom roku zaprimljeno je ukupno 55 zamolbi za upis djece te 8 predbilježbi za djecu koja će godinu dana starosti navršiti nakon 31. kolovoza 2020.godine. U pedagoškoj godini 2020./2021. ćemo imati 6 jasličkih, 7 vrtićkih i jednu skupinu poslijepodnevnog rada – rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Kao što je poznato, đurđevački vrtić provodi najviše kraćih licenciranih programa u Hrvatskoj, a radi se o njih čak 11. Tako da će djeca moći upisati: program engleskog jezika, etno-tradicijski program, sportske igraonice, zbor, vjerski odgoj, njemački, likovni, informatički program, eko program i rad s darovitom djecom, a za roditelje je osiguran program potpore roditeljima.

-Kao i svake godine, početkom listopada počinjemo i s provođenjem obveznog programa predškole –tj. male škole. U ovoj pedagoškoj godini nastavljamo s projektom Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka. Nastavljamo i s proslavama rođendana u terminima kada vrtić ne radi- našom rođendaonicom- istaknula je ravnateljica.

Projektom Maslačak za sve koji vrtić i Grad zajedno provode osiguran je poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece u vremenu od 11 do 21 sat. Djeca će imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Ovaj projekt omogućio je zaposlenje 10 novih osoba u vrtiću, a obuhvaća vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

 

Kapaciteti navedenih 14 skupina popunjeni su prema smjernicama Državnog pedagoškog standarda te uz vođenje preporukama Hrvatskog stožera za civilnu zaštitu i mjerama zaštite uslijed nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19.