Vrtić Maslačak uvodi dodatnu 12 grupu: ove pedagoške godine ima najveći broj upisane djece i to njih 264


Petak, 7. rujna 2018.

U novu pedagošku godinu Dječji vrtić Maslačak kreće sa ukupno 264 djece i 12 odgojnih skupina od čega pet jasličkih i sedam vrtićkih.

-Moram napomenuti da je ovo prvi puta da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili i novu, 12 skupinu jasličke djece zbog čega smo jako ponosni. Ove pedagoške godine je bio i velik interes za upis djece iz okolnih općina u naš vrtić što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca- rekla je v.d. ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Djeci će i ove pedagoške godine osim redovnog programa biti ponuđeni i kraći programi i to: program engleskog jezika, etno-tradicijskog programa, sportske igraonice, zbora i vjerskog odgoja, a uskoro se uvodi i novih šest programa: njemački, likovni, informatički program, eko program, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.

-Kao i svake godine, početkom listopada počinjemo i s provođenjem obveznog programa predškole –tj. male škole. U ovoj pedagoškoj godini nastavljamo s projektom Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka. Nastavljamo i s proslavama rođendana u terminima kada vrtić ne radi- našom rođendaonicom- istaknula je ravnateljica.

Projektom Maslačak za sve koji vrtić i Grad provode zajedno osiguran je poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece u vremenu od 11 do 21 sat. Djeca će imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 30 mjeseci.