Vrtićaraca nikad više u Đurđevcu: od jeseni u Dječjem vrtiću Maslačak otvaraju se nove dvije skupine, ukupno 14 odgojnih skupina


Utorak, 20. kolovoza 2019.

U Đurđevcu se na jesen u novu pedagošku godinu Dječjeg vrtića Maslačak kreće s ukupno 270 djece u 14 odgojnih skupina, od kojih je pet jasličkih, a osam vrtićkih skupina i  jedna poslijepodnevna grupa.

-Moram napomenuti da je ovo prvi put da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili dvije nove odgojne skupine zbog čega smo jako ponosni. Ovo je samo pokazatelj da se sve više mladih obitelji doselilo na područje grada Đurđevca. Ove pedagoške godine je bio i velik interes za upis djece iz okolnih općina u naš vrtić, ali i  što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osim redovnog programa, djeci će i ove godine biti ponuđeni i kraći programi, i to program engleskog jezika, etno-tradicijskog programa, sportske igraonice, zbora i vjerskog odgoja, a od prošle je godine uvedeno i novih šest programa – njemački, likovni, informatički program, eko program, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.

-Kao i svake godine, početkom listopada počinjemo i s provođenjem obveznog programa predškole, to jest male škole. U ovoj pedagoškoj godini nastavljamo s projektom Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka. Nastavljamo i s eko projektima, s provođenjem brojnih kretivnih radionica i aktivnostima, te proslavama rođendana u terminima kada vrtić ne radi – našom rođendaonicom- rekla je ravnateljica Marija Čupen Tomica.

Grad Đurđevac i vrtić zajedno provode projekt Maslačak za sve kojim je osiguran poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece, u vremenu od 11 do 21 sat.

-U posljednje tri godine Grad je uložio značajna sredstva u Vrtić pri čemu je zamijenjeno krovište, unutarnje i vanjske stolarije, podova i uvođenje podnog grijanja te su također uređeni sanitarni čvorovi i potkrovlje vrtića čime se omogućio prostor za dvije dodatne odgojne skupine. Konstantno radimo na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi za naše najmlađe stanovnike, ali kroz ovakve projekte kao što je Maslačak za sve zapošljavamo i nove stručne djelatnike, te ulažemo u edukacije postojećih. Kako bi nam djeca bila kasnije uspješna u školi, ali i u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a upravo smo to postigli kroz nove kreativne programe. Naš vrtić pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Djeca će i u novoj pedagoškoj godini imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.