Vrtićaraca nikad više u Đurđevcu: vrtić polazi 283 mališana u 14 odgojnih skupina


Srijeda, 15. siječnja 2020.

U Đurđevcu, Dječji vrtić Maslačak od ove pedagoške godine ukupno 283 djece u 14 odgojnih skupina, od kojih je pet jasličkih, a osam vrtićkih skupina i  jedna poslijepodnevna grupa.

-Moram napomenuti da je ovo prvi put da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili dvije nove odgojne skupine zbog čega smo jako ponosni. Ovo je samo pokazatelj da se sve više mladih obitelji doselilo na područje grada Đurđevca. Ove pedagoške godine je bio i velik interes za upis djece iz okolnih općina u naš vrtić, ali i  što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osim redovnog programa, djeci su i ove godine ponuđeni i kraći programi, i to program engleskog jezika, etno-tradicijskog programa, sportske igraonice, zbora i vjerskog odgoja, a od prošle je godine uvedeno i novih šest programa – njemački, likovni, informatički program, eko program, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima. Vrtić tako ima ukupno 11 dodatnih programa koji razvijaju kod djece znatiželju, potiču istraživanje i proširuju znanja.

Grad Đurđevac i vrtić zajedno provode projekt Maslačak za sve kojim je osiguran poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece, u vremenu od 11 do 21 sat.

-Konstantno radimo na poboljšanju materijalnih uvjeta u vrtiću i školi za naše najmlađe stanovnike, ali kroz ovakve projekte kao što je Maslačak za sve zapošljavamo i nove stručne djelatnike, te ulažemo u edukacije postojećih. Kako bi nam djeca bila kasnije uspješna u školi, ali i u životu s njima treba kvalitetno raditi od najranije dobi, a upravo smo to postigli kroz nove kreativne programe. Naš vrtić pokriva sve potrebe stanovništva i nema listu čekanja, tako da sva djeca koja žele ići u vrtić u njemu imaju mjesta- rekao je gradonačelnik.

Strategija Grada Đurđevca je dizanje standarda u svim segmentima kroz projekte financirane EU sredstvima, a prioritet je i dalje rad s najmlađima kroz aktivnosti u vrtiću, školi i sportu.

-Ove godine planiramo krenuti s projektom dogradnje našega vrtića za dvije nove odgojne skupine jer se stalno povećava broj upisane djece. S dogradnjom je planiran i novi program predškole kako bi se djeca koja iduće godine kreću u školu što bolje i lakše prilagode toj velikoj promjeni- najavio je gradonačelnik.