Vrtićarci i školarci dijelit će školske klupe


Petak, 25. kolovoza 2017.

U Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac u punom su tijeku radovi na obnovi i rekonstrukciji vrtića vrijedni 2,3 mil. kuna čijim će se dovršetkom osigurat bolji i kvalitetniji uvjeti za boravak djece u vrtiću, te će ostvariti značajne uštede energije čime će se smanjiti i troškovi režija.

Budući da je završetak radova predviđen do kraja listopada, a nova školska godina počinje već 4. rujna vrtićarci će prostore škole privremeno dijeliti s osnovnoškolcima. Kako bi se svima osigurali potrebni uvjeti za rad organizirat će se dvosmjenska nastava tj. osam razrednih odjeljenja će polaziti popodnevnu smjenu. Prema ustroju razrednih odjela popodnevnu smjenu od 12.30 do 16.55 sati polazili bi učenici 1.b, 1.c, 2.c, 2.d, 3.b, 3.c, 4.c i 4.d razrednog odjela.

Vrtićki prostor u školi bit će posebno odvojen od razreda s učenicima, te rad vrtića neće ometati normalno funkcioniranje nastave.

Stoga molimo sve učenike, učitelj i roditelje za razumijevanje tijekom trajanja radova, a u cilju što kvalitetnijeg boravka u školi za učenike i vrtićarce.

Naši vrtićarci su oduševljeni svojim boravkom u školi jer su nenadano od malih postali veliki i već idu u školu- rekle su tete iz vrtića.

Uskoro se očekuje i potpis ugovora za početak radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana i zgradi Odjela za djecu s teškoćama, a ukupna vrijednost radova je oko 7 mil. kn. Završetkom svih projekta sve školske i predškolske zgrade u Đurđevcu bit će potpuno obnovljene i opremljene za održavanje redovnog rada i dodatnih programa koji se održavaju u njihovim prostorima- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.