Za lakše svladavanje obveza: i ove godine osigurani pomoćnici u nastavi za osnovnoškolce


Četvrtak, 29. srpnja 2021.

Grad Đurđevac još je prije sedam godine prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, pa tako sredstva za financiranje projekta svake godine osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te iz vlastitog proračuna.

I ove godine Grad je prijavio projekt pomoćnika u nastavi na javni natječaj Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju, a budući da je projekt prošao drugu stepenicu provjere tj. procjenu kvalitete, uskoro se očekuje Odluka o financiranju.

Predviđa se zapošljavanje čak 16 pomoćnika u nastavi i komunikacijskih suradnika za 16 učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta je 724.828,80 kuna, od kojih će Europska unija sufinancirati 652.345,92 kuna, a razliku od 72.482,88 kuna osigurat će Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.