Za lakši početak Grad Đurđevac poduzetnicima pet godina sufinancira najam prostora u inkubatoru


Četvrtak, 1. ožujka 2018.

Gradsko vijeće Grada Đurđevca jednoglasno je donijelo odluku o uvjetima korištenje prostora u Poduzetničkom inkubatoru Đurđevac kojom je definirana cijena korištenja poslovnog prostora u Inkubatoru te je definiran i postotak subvencije od stane Grada za buduće stanare Inkubatora.

Za sve korisnike subvencija traje pet godina te je u prvoj godini zakup prostora besplatan, u drugoj godini iznosi 75% od ukupnog iznosa subvencije, u 3. godini je 50% dok u 4. i 5. godini iznos subvencije iznosi 25%.

Cijena zakupa po m2 prostora iznosi 35 kuna uvećano za trošak režija, a u cijenu je uključen trošak čišćenja prostora te korištenje zajedničkih prostorija.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu je projekt vrijedan je 8,8 mil. kn, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8,6 mil. kn.

Projekt je još prošle godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a radi se o projektu  u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike.

Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt poduzetničkog inkubatora započeo je s radom, bez obzira što još nije izgrađena zgrada. Spremna je sva potrebna dokumentacija te uskoro krećemo u postupak raspisivanja javne nabave za odabir izvođača za izgradnju zgrade.  Naš cilj je što prije omogućiti radnu atmosferu u objektu- istaknuo je gradonačelnik.