Za sudjelovanje u scenskom prikazu Legende o Picokima prijavljeno 300 statista: uskoro počinju probe


Četvrtak, 18. lipnja 2020.

Uprizorenje Legende o Picokima ima trajni status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske i traje svih ovih godina zahvaljujući tome što u njoj svake godine sudjeluju brojni amateri, članovi udruga i stanovnici đurđevačke Podravine i naše županije.

Podno utvrde Stari grad 21. lipnja (nedjelja) u 19,00 sati održat će se prvo okupljanje statista kako bi se izradio popis svih sudionika scenskog spektakla te dogovorio raspored proba.

Udruge koje će sudjelovati organizirano ne moraju dolaziti u punom sastavu, već je dovoljno da ispred svake udruge dođe jedan predstavnik sa popisom sudionika.

Do sada se prijavilo oko 300 sudionika, što je velika brojka koja se kako se približavamo datumu Legende samo povećava, a organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u prikazu.

Podsjećamo da ovu jedinstvenu priredbu na otvorenom, sa preko 300 sudionika-kulturnih amatera Podravine i regije, a na tekst Vida Baloga ove godine režira jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja, majstor spektakla, Krešimir Dolenčić, rođeni Picok koji je ovom prilikom najavio brojna iznenađenja i nove scene u prikazu.

Postanite i vi dio Legende o Picokima!