Za uspješne rezultate na natjecanjima nagrađeni najbolji osnovnoškolci, srednjoškolci i njihovi mentori


Četvrtak, 14. lipnja 2018.

U prostorijama utvrde Stari grad đurđevački su osnovnoškolci, učenici Strukovne škole Đurđevac i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, zajedno sa mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima, sudjelovali na prijemu kod gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Gradonačelnik je pozdravio okupljene i čestitao im na postignuti rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju naš grad i školu.

- Znam da su učenici i mentori tokom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Moram primijetiti da je svake godine sve više učenika koji ostvaraju odlične rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima, a ove godine je nagrađeno ukupno 45 mentora i 82 učenika. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja- rekao je gradonačelnik.

-Znanje vam nitko ne može oduzeti jer je znanje iznimno vrijedno- naglasio je gradonačelnik.

Ravnatelj Danijel Domišljanović pohvalio je ovu inicijativu Grada koja će još više potaknuti učenike i mentore da i dalje nastave raditi, te da nastave sudjelovati na natjecanjima u narednim godinama. U ime mentora osnovne škole za prijam i nagrade se zahvalila učiteljica Ana Cenkovčan, te je za kraj svim učenicima poželjela puno sreće u daljnjim natjecanjima.

Profesorica Milka Potkornjak iz Strukovne škole, profesor Josip Horvat iz Gimnazije i ravnateljica Gimnazije Nevenka Lončar također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima, te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju.

- Mi smo mala škola u usporedbi s drugim školama, ali vaše znanje, upornost i trud, ta strast koju ste uložili u predmete kako bi ostvarili izvrsnost na natjecanjima je nešto što ćete i dalje nositi sa sobom dalje na studije i kroz život- rekla je ravnateljica te se ovom prilikom zahvalila Gradu i gradonačelniku što cijene i svake godine prepoznaju, te nagrade rad i trud učenika i mentora.

Nakon svečanog djela gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio prigodne poklone.