Za uspješne rezultate na natjecanjima nagrađeno čak 110 učenika i mentora đurđevačkih osnovnih i srednjih škola


Srijeda, 12. lipnja 2019.

U prostorijama utvrde Stari grad đurđevački su osnovnoškolci, učenici Strukovne škole Đurđevac i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, zajedno sa mentorima zaslužnima za iznimna postignuća na županijskim i državnim natjecanjima, sudjelovali na prijemu kod gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Gradonačelnik je pozdravio okupljene i čestitao im na postignuti rezultatima na natjecanjima. Naglasio je da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju naš grad i škole.

- Znam da su učenici i mentori tokom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Moram primijetiti da je svake godine sve više učenika koji ostvaraju odlične rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima, a ove godine je nagrađeno ukupno 110 mentora i učenika. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja- rekao je gradonačelnik.

-Grad Đurđevac puno sredstava ulaže u podizanje materijalnih uvjeta i standarda u predškolstvu i školstvu na svome području. Tako smo se našli među 10 gradova koji najviše ulažu u predškolstvo odnosno vrtiće prema izvršenju proračunu u 2017. godini. Očekujem da smo i među prvih 10 gradova koji najviše ulažu u školstvo u 2018. godini jer smo proveli projekt energetske obnove dviju zgrada naše škole: matične i Odjela za djecu s teškoćama, a završen je i projekt dogradnje škole kojim smo dobili tri nova kabineta, multimedijalnu dvoranu i novu knjižnicu. Nove prostore smo u potpunosti opremili novim namještajem i opremom potrebnom za nastavu jer se radi o kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Napravljen je i porojekt unutarnjeg uređenje naše škole, a rada se i projekti energetske obnove za sve zgrade područnih škola- rekao je.

-U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Kako je najavljeno država će svim osnovnoškolcima osigurati udžbenike, a Grad Đurđevac će pokriti preostale troškove te će svim školarcima nabaviti radne bilježnice i likovne mape što po učeniku iznosi oko 600 kn. Ove godine smo osigurali više sredstva i za naše srednjoškolce te smo sufinancirani iznos za nabavu udžbenika povećali sa 300 kuna na 500 kuna- naglasio je gradonačelnik te je dodao kako je Grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer naša su djeca budućnost ovoga grada.

Ravnatelj Osnovne škole Danijel Domišljano vic pohvalio je ovu inicijativu Grada koja će još više potaknuti učenike i mentore da i dalje nastave raditi, te da nastave sudjelovati na natjecanjima u narednim godinama. U ime učenika osnovne škole za prijam se zahvalio David Kuzmić koji je državni prvak u natjecanju iz povijesti za 7. razrede. U ime mentora osnovne škole za prijam i nagrade se zahvalila učiteljica Nada Kožar, te je za kraj svim učenicima poželjela puno sreće u daljnjim natjecanjima.

Profesor Dejan Rakijašić iz Strukovne škole, profesorica Mihaela Lončar iz Gimnazije, ravnateljica Gimnazije Nevenka Lončar i ravnatelj Strukovne škole Darko Špoljar također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima, te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju. U ime učenika Strukovne škole za prijam se zahvalio učenik Luka Roštan, a u ime učenika Gimnazije učenik Luka Rogoz. U prigodnom programu nastupila je učenica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Petra Cik, državna prvakinja u solo pjevanju.

Nakon svečanog djela i prigodnog programa gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone. Čak 110 učenika i mentora nagrađeno je poklon bonovima vrijednosti oko 45 tisuća kuna.

Osim gradonačelnika, ravnatelja škola, učenika, učitelja i profesora na prijemu su sudjelovali i brojni roditelji učenika koji su teško skrivali ponos.