Započeli pripremni radovi na izgradnji zgrade Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu


Petak, 4. siječnja 2019.

Tijekom ovog tjedna započeli su pripremni radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora.

Izgradnjom nove zgrade centar Đurđevca će dobiti moderno opremljenu zgradu futurističkog izgleda u koju će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

Na površini od 750 četvornih metara, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Do sada je održano je nekoliko sastanaka projektnog tima sa izvođačem i nadzornim inženjerima na kojima je odrađeno uvođenje u posao te je dogovorena dinamika gradnje.

Nakon provedenog postupka javne nabave potpisan je ugovor sa izvođačem radova tvrtkom Bistra d.o.o., a predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019. kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.