Zatvoreno raskršće: završni radovi na duplom kružnom toku na Ledinama


Utorak, 24. srpnja 2018.

Grad Đurđevac je u suradnji s Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama ove godine krenuo u zajednički projekt rekonstrukcije raskrižja Basaričekova-Radićeva-Vinogradska s obzirom da je riječ o opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3,1 mil. kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, ŽUC i Centar za vozila Hrvatske projekt će sufinancirati sa 85%, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada.

Trenutno su u tijeku radovi na asfaltiranju kolnika stoga se obavještavaju vozači i građani grada Đurđevca da će zbog završnih radova raskršće biti zatvoreno za sav promet  do 25. srpnja. Molimo građane za razumijevanje, te za poštivanje postavljenih znakova i pridržavanje regulacije prometa.

Ovo raskrižje predstavlja jedno od centralnih raskrižja u Đurđevcu, te jedno od najopasnijih raskrižja, a izgradnjom duplog kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju triju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Stjepana Radića, Basaričekove i Vinogradske ulice.