Završeni radovi: ulica Šandora Brauna i Peščenica dobile asfaltiranu pješačku stazu i kolne prilaze


Petak, 10. srpnja 2020.

Nakon što su završeni radovi na zamijeni plinske mreže te pripremni radovi u ulici Šandora Brauna i Peščenici ovaj tjedan završeno je asfaltiranje pješačkih staza i kolnih prilaza.

Asfaltirano je ukupno 750 m staza te je ugrađeno 2500 m2 asfalta. Nakon što su završeni asfalterski radovi idući tjedan će se krenuti s radovima na uređenju zelenih površina u obje ulice, a sadnja drvoreda kreće na jesen. Sve biljke kojima se uređuju ulice na području grada dolaze iz đurđevačkog rasadnika.

- Ove ulice do sada nisu imale stazu ni s jedne strane, te je bila ugrožena sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih koji su svakodnevno pješice išli po cesti. Upravo zbog toga, ali i projekta zamijene plinske mreže odlučili smo krenuti u projekt izgradnje pješačkih staza- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Prijave za asfaltiranje kolnih prilaza zaprimaju se i dalje, a svi zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj tel: 811-052.