Izgradnja manježa podno utvrde: ponuda grada uskoro bogatija za vožnju fijakerom i rehabilitacijskim jahanjem


Srijeda, 10. travnja 2019.

Pri završetku su radovi na izgradnji ograde za manjež podno utvrde Stari grad.

Na temelju zamolbe i dugogodišnje želje članova Konjičkog kluba Đurđevačkih graničara Grad Đurđevac je krenuo u projekt izgradnje manježa kako bi se osigurao prostor za uvođenje škole jahanja i rehabilitacijskog jahanja.

Postavlja se ograda kako bi se ogradio prostor na kojemu će Konjički klub Đurđevački graničari moći održavati obuke jahanja, dresuru i natjecanja u dresuri. Nakon postave ograde prostor manježa planira se navoziti pijeskom te će se postaviti i rasvjeta kako bi se osiguralo korištenje tog prostora i u večernjim satima.

Konjički kluba svake godine uspješno organizira utrku u daljinskom jahanju koja je prošle godine bila najposjećenija u Hrvatskoj, a sudjelovalo je 80 jahaćih parova. Također klub aktivno provodi školu jahanja koja je prethodne godine upisala 20-ak polaznika. Članovi kluba svake godine sudjeluju u uprizorenju Legende o Picokima, ali i sudjeluju u brojnim manifestacijama koje organiziraju druge udruge.

Klub ima za cilj intenzivirati turističku ponudu baziranu na jahanju i vožnju fijakerom, provoditi školu jahanja u novo osiguranim prostorima s adekvatnim uvjetima za rad, sudjelovati na edukacijama za dobivanje certifikata za provođenje rehabilitacijskih aktivnosti pomoću konja, povećati broj klupskih natjecatelja u sportskom segmentu, te brojne druge aktivnosti kluba i ostalih prijateljskih udruga u čemu će im manjež zasigurno pomoći.

Rad kluba je pohvalio gradonačelnik Janči te je podržao ideju o specijalizaciji pojedinih članova kluba za dobivanje certifikata za terapijsko jahanje, te je istaknuo kako će upravo zahvaljujući zajedničkoj suradnji Kluba, Grada, Turističke zajednice i Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, grad obogatiti svoju ponudu za turistički sadržaj i rehabilitacijsko jahanje koje će pomoći djeci i osobama s teškoćama u razvoju.