Završni radovi na uređenju okoliša Robne kuće


Petak, 8. lipnja 2018.

Sloga podravska trgovina u suradnji s Gradom Đurđevcom početkom godine krenula je u projekt uređenja okoliša robne kuće u Ulici Đure Basaričeka.

U tijeku su asfalterski radovi koji bi trebali biti gotovi do početka idućeg tjedna, a nakon kojih će se iscrtati horizontalna signalizacija, te kreću radovi na sadnji i uređenju zelenih površina.

Uređenje se odnosilo na rekonstrukciju platoa ispred ulaza u zgradu te uređenje parkirališta i zelenih površina. Između ostalog, izvodi se i nova rampa za pristup osobama s poteškoćama u kretanju te prilaz s bočne strane zgrade.

Ovaj je dio grada vapio za obnovom, a cilj projekta je povećati površinu zelenog prostora te na taj način cjelokupni okoliš i prostor, građanima Đurđevca učiniti atraktivnijim i pristupačnijim. Zelena površina predviđena je za hortikulturalno uređenje u skladu s okolnim zelenim površinama u ulici.

Projektom je predviđeno i 45 parkirališnih mjesta od kojih je pet rezerviranih za osobe s invaliditetom. Na ukupni vizualni dojam uvelike će utjecati i nova podna te ugradbena zidna rasvjeta kao i LED rasvjeta parkirališta.

Novo ruho robne kuće će cjelokupni prostor učiniti ugodnijim za korištenje građanima i kupcima.