Zbog izmjene stolarije na vrtiću vrtićarci će još malo boraviti u školi


Srijeda, 15. studenoga 2017.

U Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac i dalje traju radovi na obnovi i rekonstrukciji vrtića čijim će se dovršetkom osigurat bolji i kvalitetniji uvjeti za boravak djece u vrtiću, te će ostvariti značajne uštede energije čime će se smanjiti i troškovi režija.

Predviđeni rok za završetak radova bio je 1. studeni, ali kad su krenuli radovi odlučili smo da je ovo dobra prilika da se izmijeni i cjelokupna drvena stolarija na vrtiću te su se stoga rokovi radova malo produžili. Nova stolarija je izrađena po mjeri, a ugradit će se aluminijsko drvena stolarija te aluminijske rolete- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac je projekt obnove i rekonstrukcije vrtića prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekta sa stolarijom iznosi oko 2,9 mil. kuna. Ministarstvo projekt sufinancira sa 760.000,00 kuna, dok je preostali dio osigurao Grad u svome proračunu.

Ovim projektom predviđena je modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamijenit će se 1.600 m2 podova, uredit će se 300 m2 sanitarnih čvorova, te će se uvesti solarni sustav za pripremu tople vode.

Nakon što završe svi radovi, kreće se sa čišćenjem te preseljenjem stvari i namještaja iz škole u vrtić. Uz organiziranu zabavu i dnevni vatromet vrtićarci će se u svoje prostorije useliti do kraja prosinca.

Molimo sve učenike, učitelje i roditelje za još malo razumijevanja tijekom trajanja radova, a u cilju što kvalitetnijeg boravka u školi za učenike i vrtićarce.