Zbog velikog interesa posjetitelja, izložba Recepti za besmrtnost Salvadora Dalíja ostaje otvorena do 3. studenoga


Utorak, 22. listopada 2019.

Nakon šest mjeseci, brojnih organiziranih grupa posjetitelja, velikog broja radijskih i televizijskih izvještavanja te novinskih članaka o izložbi Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost, možemo reći kako je i ovaj izložbeni projekt našeg Muzeja uspješno privukao brojne posjetitelje u Đurđevac.

Izložba je otvorena 26. travnja, a njezin planirani završetak bio je četvrtak, 31. listopada, no, kako bi naši posjetitelji, koji još nisu stigli razgledati ovu izložbu, a koji planiraju produžiti vikend povodom dana Svih Svetih mogli uživati u djelima ovog umjetnika, odlučili smo izložbu ostaviti otvorenom sve do nedjelje 3. studenoga.

Podsjetimo, Salvador Dalí (1904.-1989.), španjolski slikar, jedan je od vodećih i najznačajnijih predstavnika nadrealizma, čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. U Muzeju Grada Đurđevca predstavlja se izložba pod nazivom „Recepti za besmrtnost“ koja obuhvaća 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Ovom nadasve plodonosnom umjetniku omiljena tema razgovora bila je kako postati genijem.

Umjetnik nezasitne radoznalosti u čijim djelima je od početaka prisutan osjećaj katalonskog podrijetla. U svoja djela uklapao je krajolike dajući im čudesne oblike. Svoje halucinacije i vizije utkao je u brojne kompozicije ocrtavajući se kao jedinstven i osebujan umjetnik moderne umjetnosti.

Stoga, požurite razgledati ovu iznimno posjećenu izložbu i doživite jedinstvenog Dalíja u velebnoj utvrdi Stari grad u Đurđevcu.

Cijene ulaznica: 35kn za odrasle (30kn grupa), 25kn za učenike, studente, umirovljenike, branitelje, osobe s invaliditetom (20kn grupa), 80kn obiteljska.