Zdravi doručak za sve: učenici medenim doručkom najavili sutrašnji Medveni den


Petak, 18. listopada 2019.

U Osnovnoj školi Đurđevac jutro je danas bilo iznimno veselo i slatko.

Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom, pčelarskom Udrugom Bagrem iz Đurđevca i Klasterom pčelara Poravina organizirala medeni doručak za sve učenike.

Ovo je samo nastavak projekta zdravog doručaka u školi jer je poznato da je doručak vrlo važan obrok za školsko dijete. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad tokom dana.

Osim uživanja u slatkom doručku uz čašu mlijeka, najmlađi su mogli saznati gdje pčele žive, kako se proizvodi med i što rade pčelari, što im je na zanimljiv način ispričao gospodin Marijan Panić koji se bavi pčelarstvom dugi niz godina.

Učenike i učitelje na velikom odmoru pozdravili su predsjednik Udruge Bagrem Mario Rogoz i gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Cilj projekta je potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika, poručiti zašto je važno i dobro koristiti med u svakodnevnoj prehrani. Ovime nastojimo promovirati zdrave prehrambene navike te dobrobit meda koji kao nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari igra važnu ulogu u našem životu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te se pridružio učenicima u medenom doručku.

Medni doručak je samo početak bogatog programa koji nas očekuje sutra na trgu, a na kojem će nastupiti i naši učenici i polaznici vrtića.