Zdrav obrok za uspješnog školarca: Grad i ove godine sufinancira prehranu za osnovnoškolce


Utorak, 25. rujna 2018.

Grad  Đurđevac i u ovoj školskoj godini sufinancira troškove prehrane djece u školskoj kuhinji Osnovne škole Grgura Karlovčana.

- Grad je i ove godine uspješno prijavio projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva na raspisani natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te je na taj način osigurao besplatnu prehranu za čak 225 osnovnoškolaca. Za obitelji koje su korisnici stalne socijalne pomoći, za djecu iz obitelji sa troje ili više maloljetne djece, te za djecu iz obitelji u kojima je dvoje ili više djece polaznika osnovne škole osigurali smo sufinanciranje troškova prehrane u iznosu od 30 posto- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, te je dodao kako je cilj kod djece stvoriti zdrave prehrambene navike uključujući što više djece u redovan obrok koji je osiguran u školskoj kuhinji.

Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni u školskoj kuhinji, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole.

-Doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci od ove godine nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad koji ga očekuje kroz nastavni dan- rekao je ravnatelj Danijel Domišljanović.

Obrazac zahtjeva može se podići u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana ili ga možete preuzeti u nastavku teksta: