Željko Lacković novi predsjednik Gradskog vijeća


Utorak, 4. srpnja 2017.

U Gradskoj knjižnicu Đurđevac održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Đurđevca koju je sazvala Elizabeta Repić Perković, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavila Maja Hrvatić Padovan nakon čega su vijećnici položili svečanu prisegu.

Novi vijećnici Gradskog vijeća su: Željko Lacković, Marijan Ružman, Dajana Milodanović, Ivan Juričić, Ivan Radoš, Katica Blažok, Zoran Jančijev, Maja Hrvatić Padovan, Danijela Jelušić, Saša Franjić, Gabriela Kralj Bartovčak, Marko Fucak (SDP), Damir Lacković (SDP), Rajko Gašparić (HDZ) i Marko Kolarević (HDZ).

Za predsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je izabran Željko Lacković, a za potpredsjednika iz redova većine Ivan Juričić dok će se drugi potpredsjednik iz redova oporbe birati na sljedećoj sjednici.

Izabrani su i predsjednici i članovi radnih tijela: Odbora za izbor i imenovanja, Odbora za Statut i Poslovnik, te Odbora za financije i proračun. Kao dopuna dnevnog reda jednoglasno je donesena i odluka da se izbor članova mjesnih odbora odgađa za rujan, kad završe godišnji odmori i svi ponovno budu na okupu.

Zahvalu na pruženom povjerenju uputio je i novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković. Veselim se budućem razdoblju od četiri godine koje je ispred nas, a koje ćemo nadam se provesti u dobroj suradnji neovisno o političkim, stranačkim ili nekim drugim razlikama svi zajedno za dobrobit i u interesu naših građana. Prepreke i nesporazume na koje ćemo naići pokušat ćemo rješavati razgovorom, a sve u interesu što efikasnije gradske vlasti i rada Gradskog vijeća- rekao je novoizabrani predsjednik.