Željko Lacković u emisiji Gradske teme: projektom aglomeracije će se omogućiti bolja kvaliteta života i standard građana u ovom kraju Hrvatske


Petak, 5. lipnja 2020.

Ovaj petak u emisiji Gradske teme na Podravskom radiju gostovao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevac Željko Lacković.

Projekt aglomeracije vrijedan 352 mil. Kuna, obuhvaća izgradnju vodovoda i kanalizacije na području Grada Đurđevca i općina Virje, Novigrad Podravski, Novo Virje, Ferdinandovac, Podravske Sesvete i Kloštar Podravski.

-Projektom će se omogućiti bolja kvaliteta života i standard građana u ovom kraju Hrvatske. Njome će biti riješen cjelokupni problem vodoopskrbe i odvodnje na području cijele Koprivničko-križevačke županije – istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković u emisiji Gradske teme u programu Podravskog radija;

-rekao je Lacković i pojasnio što će se sve raditi u projektu aglomeracije;

Projekt obuhvaća izgradnju vodovoda i kanalizacije na području Grada Đurđevca i općina Virje, Novigrad Podravski, Novo Virje, Ferdinandovac, Podravske Sesvete i Kloštar Podravski.

Provedbom projekta izgraditi će se 29,5 kilometara vodoopskrbne mreže, 3.349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,3 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti. Izgradit će se 33 objekta, a priključak na kanalizaciju će dobiti 3.776 kućanstava.

Radovi će se odvijati paralelno na svim jedinicama lokalne samouprave kako bi do 2023. godine uspješno realizirali ovaj važan projekt, a to je povećanje priključenosti stanovništva na stabilan sustav javne vodoopskrbe i sustav javne odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda kako bi zaštitili bogatstvo podzemne vode, kojom ovo naše područje obiluje.