Zlatna jesen: Đurđevčani uživali u pečenim kestenima i moštu


Nedjelja, 28. listopada 2018.

U organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice na Trgu sv. Jurja održana je već tradicionalna manifestacija Zlatna jesen koja je okupila mnoge posjetitelje.

Tom prilikom posjetiteljima su se na štandovima predstavili brojni OPG-ovi, domaće radinosti, udruge, obrazovne institucije te proizvođači koji su i ovaj puta nastupili pod zajedničkim nazivom Podravinoteke koja je objedinila okuse i mirise Podravine.

Centralni dio manifestacije je bila degustacija mirisnog, pečenog kestenja, mošta i mladog vina, a ove je godine ispečeno oko 200 kg kestenja.

Istovremeno, mnogobrojne udruge, domaće radinosti i obrazovne institucije su prezentirale svoje djelatnosti i proizvode na uređenim štandovima u jesenskom „štihu“, prilikom čega su odabrani najljepše uređeni štandovi.

Najuređenijim štandom proglašen je štand Dječjeg vrtića Maslačak, drugo mjesto pripalo je Udruzi Peski-Art Đurđeva, a  treće Udruzi žena s bolestima dojke Narcise.

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinuli su se Marko Osmanović i Dinko Likar, a u sklopu ove manifestacije posjetitelji su mogli razgledati i post mortem izložbu fotografija Josipa Mandića i Marijana Slunjskog u organizaciji Foto kino kluba Picok Đurđevac pod nazivom Đurđevac u oku, srcu i objektivu.