Zlatna jesen: Đurđevčani uživali u pečenim kestenima i moštu


Nedjelja, 29. listopada 2017.

U organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice na Trgu sv. Jurja održana je već tradicionalna manifestacija Zlatna jesen koja je okupila mnoge posjetitelje.

Tom prilikom posjetiteljima su se na štandovima predstavili brojni OPG-ovi, domaće radinosti, udruge, te obrazovne institucije.

Centralni dio manifestacije je bila degustacija mirisnog, pečenog kestenja, mošta i mladog vina, a ove je godine ispečeno oko 200 kg kestenja.

Istovremeno, mnogobrojne udruge, domaće radinosti i obrazovne institucije su prezentirale svoje djelatnosti i proizvode na uređenim štandovima u jesenskom „štihu“, prilikom čega su odabrani najljepše uređeni štandovi.

Najuređenijim štandom proglašen je štand Dječjeg vrtića Maslačak, drugo mjesto pripalo je Udruzi žena Grada Đurđevca, a  treće Udruzi žena s bolestima dojke Narcise.

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinula se grupa Me & You, a u sklopu ove manifestacije posjetitelji su mogli razgledati i izložbu fotografija Foto kino kluba Picok Đurđevac pod nazivom Foto-vremeplov.

Na kraju manifestacije u organizaciji Udruge Festuca društva za uljepšavanje grada Đurđevca dodijeljene su nagrade i za najuređeniju okućnicu. Prvo mjesto osvojila je Davorka Cahunek, drugo mjesto je osvojila Ljubica Tomrlin dok je treće mjesto osvojila Milanka Lacković.