17. Olimpijski festival dječjih vrtića

Subota, 26. svibnja 2018.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine će doživjeti svoje 17. izdanje. Kao i prethodnih godina, svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi. Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ više od 14,700 djece iz 399 vrtića diljem Hrvatske igrat će mali nogomet, trčati na 50 metara, natjecati se u štafeti 4×25 metara, bacati lopticu u dalj i skakati u dalj.Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci je promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji je element natjecanja festivala, puno važniji od pobjede. Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fairplaya i nenasilja.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića realizirat će se, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, a na području Grada Đurđevca Olimpijski festival će se održati 26. svibnja 2018. godine u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac te će festivalu pristupiti oko 220 djece i voditelja.

Na festivalu će se natjecati djeca iz Dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca,Maslačak iz Đurđevca, Bregunica iz Novog Virja te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja. Okupljanje djece počinje u 09,00 sati te nakon svečane ceremonije otvaranja i predstavljanja ekipa počinju sportska natjecanja.