Biciklistička utrka Tour of Croatia – race through the natural beauty

Utorak, 17. travnja 2018.

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske.

Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije, a to su Bahrain Merida Pro Cycling Team, Astana Pro Team i Trek Segafredo.

Biciklisti će proći hrvatskim cestama s ciljem promocije Hrvatske kao turističke destinacije međunarodna. Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala.

Prva etapa utrke u duljini od 227 km na rasporedu je u utorak, 17. travnja 2018. sa startom u Osijeku u 11:10 sati i ciljem u Koprivnici oko 16:40 sati.

Biciklisti će proći kroz Đurđevac obilaznicom podravskom magistralom ( Ulica grada Vukovara), a procjenjuje se da že do Đurđevca stići između 15:49 i 16:16 sati.

Sudjelovati će oko 200 biciklista, prateće službe i osiguranje, kroz etapu od Osijeka do Koprivnice.

Svi posjetitelji mole se za veliku pozornost i oprez u prometu za vrijeme utrke.