Dan drugačije nastave

Srijeda, 28. ožujka 2018.

U srijedu, 28.3.2018. godine već 17. godinu za redom Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac obilježava Dan drugačije nastave. To je  dan kad na drugačiji način pristupamo nastavi i poučavanju. Cilj nije samo stjecanje znanja već i bolje upoznavanje učenika i nastavnika, pokazivanje različitih talenata, interesa, načina provođenja slobodnog vremena i naravno dobra zabava. Većina aktivnosti će se provoditi oko Starog grada, u prostoru Starog grada te u Boriku.

Nastavnici  samostalno, u paru ili grupi pripremaju aktivnosti za koje misle da su zanimljive učenicima, potiču učenike na razmišljanje i snalaženje u novim situacijama. Učenici će se prema svojim interesima uključili u jednu od 8 ponuđenih grupa. Ovi kreativni nazivi grupa ( Čovječe, iznenadi se; Čudesna šuma kroz veselje i vježbu; Inteligentna rješenja u prirodi; Pastirske i druge igre; Život Đurđevca  i bliže okolice; Đurđevački reporteri…) samo su pokazatelj kako učenje može biti drugačije i kreativno.

Ovogodišnji koordinatori Dana drugačije nastave su profesori Mirela Kožar i Hrvoje Baltić. Ovo je ujedno i  prilika da učenici budu jedan dan izvan učionice te da upoznaju sebe i ostale učenike u novim okolnostima.