Dan kravate

Srijeda, 18. listopada 2017.

U sklopu ostvarivanja Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana obilježit će 18. listopada – Dan kravate.

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno prihvatljiv i prepoznatljiv. Kravata je ujedno i simbol Europe. Academia Cravatica je odredila 18. listopada Danom kravate. na taj dan izvedena je poznata instalacija postavljanja velike kravate oko Arene u Puli.

Obilježavanje Dana kravate počelo je prije tjedan dana kada su učenici zajedno s učiteljima Sanjom Sabolić i Zoranom Vidakovićem izradili i oslikali veliku – više od pet metara kravatu s prepoznatljivim  motivima Republike Hrvatske i grada Đurđevca. Učenici razredne nastave na satovima likovne kulture izrađivali su straničnike za knjige i papirnate kravate. U 4a razredu gošća je bila umirovljena  učiteljica Ljubica Vuković koja je učenicima pokazala izradu kravata od papira.

U srijedu 18. listopada 2017.godine na pročelju škole izvjesit će se velika kravata, a učenici će na satovima hrvatskog jezika, povijesti i likovne kulture učiti o povijesti i značaju kravate za naš narod.