Dani otvorenih vrata Gradske knjižnice Đurđevac

Petak, 24. lipnja 2022.

Gradska knjižnica Đurđevac će u sklopu manifestacije Picokijade, u petak 24. lipnja 2022. godine od 7,00 do 15,00 sati širom otvoriti svoja vrata za sve svoje korisnike, ali i za sve zainteresirane građane koji će to tek postati. Naime, tog Dana otvorenih vrata Gradske knjižnice Đurđevac predstavit će se programi i aktivnosti koji se svakodnevno provode na svim odjelima knjižnice, a svi zainteresirani moći će razgledati i obnovljeni Odjel za odrasle te Dječji i Studijski odjel.

Tijekom cijelog dana knjižničarke će provoditi edukativne posjete djece i odraslih upoznajući ih s odjelima i aktivnostima koje se odvijaju na njima, a kroz posterska izlaganja moći će vidjeti raznolikost programa koji se redovito provode s inkluzivnim skupinama naše lokalne zajednice. Posjetitelji će moći zaviriti i u Makerspace prostor gdje će biti izloženi AQ:bit setovi, Boson setovi, micro:Maqueen roboti te uživo vidjeti rad 3D printera pomoću kojeg ćemo, prigodno, isprintati 3D pijevca. Besplatno ćemo učlanjivati nove korisnike koji će pritom dobiti paketiće iznenađenja, a oni malo zaboravljiviji moći će vratiti knjige koje su malo duže zadržali kod sebe.

U parku kraj Osnovne škole Đurđevac knjižničarke će u 10,00 sati izvesti igrokaz prema slikovnici Silvije Šesto „O devama i velikom srcu Đurđevca“, a koju je Knjižnica izdala prije tri  godine. Igrokaz je namijenjen predškolcima, ali i ostaloj djeci koja će na ovaj način upoznati glavne likove slikovnice – naše drage device i ostale životinje koje obitavaju u mini zoološkom vrtu Hrvatska sahara.

Od 12,00 sati slijedi nam književni susret s poznatom đurđevačkom književnicom Božicom Jelušić koja će djeci čitati svoje slikovnice – Pjeska, Bakomat, Legendu o Picokima i Priču o Jakovu oblaku, nakon čega će uslijediti i likovna kreativna radionica. Nakon susreta s djecom, otvorit ćemo i novi ulaz na Odjelu za odrasle – knjigu koja će biti posvećena našoj ovogodišnjoj počasnoj građanki grada Đurđevac Božici Jelušić.

Do kraja dana družit ćemo se s našim dragim građanima u prostorima naše prelijepe knjižnice i uz kavu, čaj i kolače razgovarati o budućim aktivnostima i planovima knjižnice.