Dani voća Koprivničko- križevačke županije

Subota, 12. listopada 2019.

Ovogodišnja 21. po redu manifestacija Dani voća održat će se 11. i 12. listopada 2019. godine u Đurđevcu.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje. Uz veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnu promotivno-prodajnu izložbu posjetitelje i ove godine očekuje i bogat kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Prvog dana manifestacije, 11. listopada u utvrdi Stari grad održati će se stručna predavanja vezana uz teme koje se tiču proizvodnje voća, prerade i zakonodavstva, dok će se drugi dan manifestacija održati na Trgu sv. Jurja od 10 sati, te će biti izložbenog i prodajnog karaktera.

Na trgu će biti oko 50 izlagača, a na ovogodišnjim Danima voća predstavit će se i domaći proizvođači pod zajedničkim nazivom Podravinoteka. Grad Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine proizvođači će se moći prijaviti i na Danima voća gdje će svima biti podijeljeni obrazci i prezentirana Podravinoteka.

Ove godine će se po prvi puta nakon održanog stručnog dijela održati i degustacija i ocjenjivanje pekmeza, džemova, octa i ostalih voćnih prerađevina.

U kulturno- umjetničkom programu nastupit će Udruga matice umirovljenika grada Đurđevca, Dječji vrtić Maslačak, KUD Petar Preradović, ŽSV Đurđevčice, ŽSV Katarene i Udruga mažoretkinja grada Đurđevca.

Već tradicionalno i ove godine tiskat će se i katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije.